Export Manager

Export Manager

 

Voor de afdeling Export zoeken wij ambitieuze kandidaten voor de functie:

 

EXPORT MANAGER

 

De functie

De Exportmanager is primair verantwoordelijk voor omzet- en marge(-groei) in de diverse exportmarkten. De focus zal met name liggen op het planmatig ontginnen van (nieuwe) groeimarkten, waarbij naast het verwerven van nieuwe opdrachten, het opbouwen van een stevig relatie- en referentienetwerk tot de kerntaken zal behoren. Na een gedegen inwerkperiode wordt de functie gekenmerkt door een hoge mate van zelfstandigheid in een inspirerende en regelmatig hectische werkomgeving, waarbij samenwerking onontbeerlijk is om tot een goed resultaat te komen. Het regelmatig internationaal reizen maakt een onlosmakelijk onderdeel uit van de functie. De verkooptrajecten zijn complex en kennen een langere doorlooptijd. De Exportmanager rapporteert aan de commercieel directeur van onze opdrachtgever.

 

Profielschets

De juiste kandidaat is een dynamische, doortastende, resultaatgerichte en zelfstandige flexibele persoonlijkheid die aantoonbaar de nodige jaren ervaring heeft opgedaan (minimaal 5 jaar) in een commerciële internationale functie met technische producten. Affiniteit met - en nog liever - concrete ervaring in de agrarische sector en/of industriële koeltechniek, is een duidelijke pré. De kandidaat heeft een HBO werk- en denkniveau, verkregen door opleiding of ervaring. Naast ‘netwerker’, laat de juiste kandidaat zich het beste omschrijven als ‘teamplayer’. De bereidheid tot regelmatig reizen is vanzelfsprekend, evenals goede kennis in woord en geschrift van de Engelse taal. Het beheersen van meerde vreemde talen is een pré.

 

Standplaats

Rijswijk

 

Onze opdrachtgever biedt

Wij bieden de geschikte kandidaat een uitdagende, dynamische, internationale functie aan. De werkzaamheden worden verricht in een prettige werksfeer en werkomgeving met een enthousiast team. De arbeidsvoorwaarden zijn markconform, waaronder een ‘auto van de zaak’.

 

Terug naar vacatures